Digitalfika – ett gigantiskt lärarrum på nätet

Sådär ja! Premiären av Digitalfika avklarad med den äran. Linda Larsson från Karlbergsskolan i Köping berättade om hur hennes elever är aktiva medproducenter. De skapar interaktiva böcker för iPad och delar sin kunskap på nätet via iTunes U. Viktigt och på riktigt, som Linda säger.

Det är inte bara Köping som delar med sig av sin kunskap på iTunes U. Harvard är t ex också med. Materialet är gratis och mycket av det går att komma åt oavsett om du har Mac, PC, iPod eller iPhone. Ett gigantiskt lärarrum på nätet.

Digitalfika vill också vara ett gigantiskt lärarrum på nätet, där lärare, lärarstudenter och lärarutbildare möts. Så här ser det ut när man kommer in, bortsett från de röda rutorna som jag la till i förklaringssyfte: (Klicka på bilden så blir den större.)

Digitalfika

Eftersom vi spelar in seminarierna och lägger dom på bloggen hoppas vi att fler får chansen till ny inspiration och kunskap. När man vill!

Alla som jobbar på universitet och högskola i Sverige kan skapa digitala mötesplatser i programmet Adobe Connect. All hjälp man vill ha för att komma igång finns här: Möjligheterna är många och den här terminen tänker jag för första gången testa att ha ”office hours” i Adobe Connect. Jag skapar ett rum, lägger länken på lärplattformen (med info om vilka tider jag finns på plats) och hoppas att studenterna dyker upp när de funderar över något. Mitt rum kommer att vara öppet dygnet runt (precis som Digitalfika). Kanske kommer studenterna in där och träffar varandra, även när jag inte är där! Ett utökat klassrum, helt enkelt. Jag återkommer med rapport vid terminens slut.

Hur skulle du vilja använda det digitala rummet?

Undrar Elisabeth

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s