Youtube-läraren får eleverna att växa – Computer Sweden

Under det senaste året, då jag jobbat med digital kompetens i lärarutbildningen, har jag fått se många fantastiska pedagoger, klassrum, inspiratörer, goda exempel, eldsjälar som visar hur digitala verktyg bidrar till ett lärande med engagerade och motiverade elever i centrum. Jag har mött dom i fb-grupper, på Twitter, YouTube, bloggar, digitalfika, analoga konferenser och inspirationsdagar på hemmaplan. Oavsett forum så delar dom med sig av kunskap och erfarenheter. Stort tack!

En lärare som har lyckats inspirera mig alldeles extra mycket är fantastiska Katarina Lycken Rüter. Det står om henne i Computer Sweden:

Youtube-läraren får eleverna att växa – Computer Sweden.

Sist jag lyssnade på Katarina var på konferensen Framtidens Lärande i April. Efter det gjorde jag en liten film om mina intryck, där Katarina får stort utrymme. Här kommer den:

Det finns fantastisk inspiration att hämta i det utvidgade kollegiet. Ibland kan det ta ett tag innan man hittar det som går att överföra direkt till den egna kontexten. Men letandet i sig är en spännande upptäcksfärd! Jag har hittat 3 saker som jag vill jobba lite extra med under det kommande året:

  • Digital respons i klassrummet. (Gör redan detta men vill göra det mer konsekvent och medvetandegöra lärarstudenterna.)
  • Filmade studentpresentationer. Lärarstudenterna ska få utforska filmen som medium för egna presentationer (i stället för muntliga presentationer i klassrummet). Jag undervisar i engelska och film har en enorm potential att medvetandegöra den egna språkutvecklingen. I förlängningen också en väg till det flippade klassrummet.
  • Bidra till dela-kulturen. Bl a genom att fortsätta med Digitalfika och utforska olika sätta att sprida inspiration till kollegor.

Hur vill du utveckla din undervisning?

Dela gärna!

Hälsar

Elisabeth

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s